Raspisan natječaj za ravnatelja Spomen područja Jasenovac

0
132
Foto: JUSP Jasenovac

Mandat ravnatelja Spomen područja Jasenovac završava 31. ožujka 2021. U skladu s tim, Upravno vijeće Spomen područja Jasenovac raspisalo je natječaj za izbor ravnatelja/ice. Natječaj je objavljen jučer na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva kulture i medija, Spomen područja Jasenovac te u Narodnim novinama i Večernjem listu.

Za ravnatelja/ravnateljicu Javne ustanove Spomen područja Jasenovac može se imenovati osoba koja uz opće uvjete ispunjava sljedeće uvjete:

– završen sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s tim izjednačen studij
– najmanje pet godina rada u muzejskoj djelatnosti ili deset godina rada u kulturi, znanosti ili drugom odgovarajućem području vezanom uz djelatnost muzeja i galerije
– odlikuje se stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima
– poznavanje jednog svjetskog stranog jezika

Uz spomenički prostor u Jasenovcu, Spomen područje Jasenovac brine o sačuvanom autentičnom logorskom objektu Kula i logorskom groblju u Staroj Gradišci, o romskom groblju u Uštici te o masovnim grobnicama u Krapju, Mlaci i Jablancu. Uz Memorijalni muzej u Spomen području Jasenovac djeluje i Obrazovni centar.

Rok za prijave na natječaj je 15 dana. Više informacija o natječaju i uvjetima prijave dostupni su ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime