Uskršnji paketi za preko 3200 romskih kućanstava

  • BăieșiBăieși
  • Foto: Phralipen

    SRRH “KALI SARA” je zajedno sa suradnicima i saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem ovaj tjedan završio s podjelom prigodnih uskršnjih paketa. Pokloni su podijeljeni najpotrebitijim obiteljima diljem Hrvatske i to u Međimurskoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Karlovačkoj, Varaždinskoj, Primorsko-goranskoj, Istarskoj, Koprivničko-križevačkoj, Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

    Time je obuhvaćeno preko 3200 kućanstava u ovogodišnjoj podjeli uskršnjih paketa koji su dočekani s veseljem u romskim naseljima diljem Hrvatske. Mnogima je uslijed krize izazvane koronavirusom onemogućen rad, a samim tim i kretanje koje je nužno za obavljanje sezonskih poslova ili skupljanja sekundarnih sirovina.

    Organizator, SRRH “KALI SARA”, trenutno provodi projekt distribucije zaštitnih maski za lice koje su nužne za nošenje na javnim mjestima u svrhu smanjenja širenja virusa te nastavlja rad kako bi osigurao daljnje provođenje humanitarne pomoći za romska naselja.

    Uz to, inicijator je i sudionik značajnih domaćih i međunarodnih projekata te nositelj organiziranog i koordiniranog djelovanja na zaštiti i promicanju nacionalnih, kulturnih, društvenih, pravnih i ostalih interesa romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj sa posebnim naglaskom na kontinuirani rad u promicanju obrazovanja Roma. 

    Komentiraj

    Unesite svoj komentar
    Unesite svoje ime