Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”

0
108
Foto: predsjednik.hr

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas izaslanstvo Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” koji su izrazili zahvalnost što mogu Predsjedniku Republike predstaviti svoje dosadašnje aktivnosti, ali i upoznati ga s problemima s kojima se Romi i dalje susreću u sredinama u kojima žive. Kao jedan od većih problema istaknuli su diskriminaciju kod zapošljavanja, kao i česti izostanak podrške lokalnih vlasti za projekte izabranih predstavnika romske nacionalne manjine. U razgovoru s predsjednikom Milanovićem istaknuli su ipak kako situacija nije jednaka u svim županijama, a kao primjer dobrog suživota i ostvarivanja svojih prava izdvojili su Istarsku i Primorsko-goransku županiju.

Jedna od tema sastanka bilo je i obrazovanje, pri čemu su predstavnici Saveza Roma naglasili kako bi bilo važno pronaći model koji bi omogućio pohađanje sveučilišta većem broju Roma nego što ih je sada. Jedino svojim radom, zalaganjem i obrazovanjem možemo postići više i za sebe i za Hrvatsku koja je naša jedina domovina, rečeno je na sastanku.

Na sastanku s Predsjednikom Republike sudjelovali su predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” Suzana Krčmar, saborski zastupnik dvanaest nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru Veljko Kajtazi, predsjednici Vijeća romske nacionalne manjine Matjaš Oršuš iz Međimurske županije, Stanoje Nikolić iz Sisačko – moslavačke županije, Branko Petrović iz Osječko – baranjske županije, Raman Fazlievski iz Zagreba, Branko Đurđević iz Darde, Eduard Oršoš iz Varaždinske županije, Sadik Krasnič iz Primorsko-goranske županije, Robert Radić iz Brodsko – posavske županije te predsjednici Udruge Roma Velija Huseini iz Istarske županije i Darko Hudorović i Karlovca. Na sastanku su bili i zamjenik predsjednika Vijeća Romske nacionalne manjine Međimurske županije Elvis Kralj, članovi Vijeća Redžepi Bekteš iz Rijeke i Neđatin Kamberovski iz Zagreba te djelatnik Saveza Roma “KALI SARA” Dario Bogdan i djelatnica u redakciji časopisa Phralipen Maja Grubišić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime