Romska sarma na još jednoj gastro manifestaciji u Siraču

Udruga Nijemaca i Austrijanaca Sirač organizirala je, 26. svibnja 2018. godine, povodom Dana općine Sirač 3. manifestaciju pod nazivom Gastro nacionalnih manjina. Posjetitelji su imali priliku degustirati brojne delicije karakteristične za određene nacionalne manjine poput puževa sa palentom, ribljeg gulaša, konjske salame, romske sarme… Uz to, za ljubitelje slatkih delicija pobrinule su se austrijske, češke, njemačke i ukrajinske manjinske udruge.

“Romska sarma priprema se od četiri vrste mesa – svinjetine, junetine, piletine i pancete, ovisno o želji kuhara. Dodaje se crveni i bijeli luk i chilli papričica. Sve to skupa se dinsta prije no što se mota u kiseli kupus, zatim se sarmice kuhaju i konačno se zapeku”, otkrila nam je Milena Gjurdjević ispred Vijeća romske nacionalne manjine grada Bjelovara koja je zajedno s ostalim Romkinjama uz romsku sarmu poslužila i orahnjaču i makovnjaču.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime