Najava – Gypsy Philharmonic Orchestra u Lisinskom

Orkestar je gostovao po cijelom svijetu pa je gotovo nemoguće nabrojati sve zemlje i ugledne svjetske pozornice gdje su nastupali i gdje se redovito vraćaju. U Zagrebu dolaze 12. prosinca u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

0
66
Foto: Mađarski institut u Zagrebu

Gypsy Philharmonic Orchestra dolazi u Zagreb! Orkestar je gostovao po cijelom svijetu pa je gotovo nemoguće nabrojati sve zemlje i ugledne svjetske pozornice gdje su nastupali i gdje se redovito vraćaju. U Zagreb dolaze 12. prosinca u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Gypsy Philharmonic Orchestra okuplja najbolje romske glazbenike mađarskog podrijetla iz raznih dijelova Europe. Glazbeni program uključuje kombinaciju tradicionalnih melodija romskih violina, velikana poput Grigorasa Dinicua, Ferenca Erkela ili Vittorija Montija te istovremeno najvećih blagdanskih klasika kao što su Johannes Brahms, Pablo De Sarasota, Johann Strauss i Pyotr Ilyich Tchaikovsky, kao i iznenađenja poput prekrasne verzije skladbe iz filmskog hita Schindlerova lista, Johna Williamsa. Virtuozni svirači, više od 60 glazbenika na pozornici, posebni su i po tome što sviraju isključivo bez partitura i predstavljaju bogatu glazbenu kulturu Budimpešte. Violine, kontrabasi, klarineti i cimbala proizvest će nevjerojatan doživljaj ovog adventa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Romski glazbenici kroz generacije održavaju tradiciju slavlja uz glazbu i muziciranje, poznati po nevjerojatnoj virtuoznosti i iako ne možemo definirati romski glazbeni izričaj, on ima jasan vlastiti identitet vrlo sličan blues glazbi koja dolazi iz Amerike. Više od dva sata Gypsy Philharmonic Orchestra svirat će najbolje kompozicije klasične glazbe, na način koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Informacije o cijenama karata i prodajnim mjestima dostupne su na službenim stranicama KD Vatroslava Lisinskog.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime