Objavljen poziv za sudjelovanje na konferenciji “Podrška ranom roditeljstvu”

Foto: pixabay.com

Centar za roditelje Klubko organizira 14. i 15. ožujka 2024. godine online konferenciju “Podrška ranom roditeljstvu: potrebe i mogućnosti” namijenjenu roditeljima i stručnjacima u radu s djecom. Tijekom dva konferencijska dana o roditeljstvu će govoriti 12 stručnjak(inj)a iz zdravstvenog, javnog, privatnog i civilnog sektora.

O realnim iskustvima roditelja koji mogu uključivati teške odluke kao što je razvod govorit će psihoterapeutkinje Aleksandra Jedvaj i Sara Novak. Sandra Nakić iz Centra za reproduktivno mentalno zdravlje izložit će smjernice za prevenciju i tretman depresije u pre- i postnatalnom razdoblju, a Kristina Draguzet će u sklopu predstavljanja programa Postnatal pri Klinici za psihijatriju Vrapče govoriti i o tome gdje u kriznim trenucima potražiti psihološku pomoć. Patronažna sestra Ana Ilić iz Doma zdravlja Zagreb-Zapad predstavit će ulogu svoje profesije u pružanju podrške roditeljima, dok će edukacijske rehabilitatorice Tamara Bobić i Martina Boričić Martić govoriti o izazovima roditelja djeteta s teškoćama u razvoju ili bolesti. Stručnjaci iz civilnog sektora – Ivana Zanze iz Udruge Roda, Elizabeta Matković iz Status-M-a i Anja Mihajlović iz K-Zone – te Alen Mrvac s portala Moj posao u svom će se dijelu konferencije baviti balansiranjem između privatnog i poslovnog života te ulogom očeva u kontekstu ravnopravnog roditeljstva. I završno, zamjenik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Kristijan Kešević predstavit će teškoće s kojima se roditelji susreću u ostvarivanju svojih prava i zbog kojih traže pravnu pomoć.

Više o rasporedu, temama i predavačima na konferenciji može se saznati na službenoj stranici Centra Klubko. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijave se zaprimaju preko online prijavnice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime