MRRFEU provodi Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

0
81
Foto: poljoprivreda.gov.hr

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o provedbi programa za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina na temelju koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Korisnici Programa su svi stanovnici lokalne zajednice koji imaju korist od provedbenih aktivnosti Programa odnosno jedinice lokalne samouprave sa statusom potpomognutog područja i s udjelom višim od 5 posto pripadnika nacionalnih manjina u stanovništvu prema Popisu stanovništva u 2011. godini.

Planirani iznos sredstava za Program, od 20 milijuna kuna, raspodijelit će se jedinicama lokalne samouprave prema indeksu razvijenosti i to:

  • 50 posto sredstava JLS-ima razvrstanim u I. skupinu,
  • 25 posto sredstava JLS-ima razvrstanim u II. skupinu,
  • 15 posto sredstava JLS-ima razvrstanim u III. skupinu,
  • 10 posto sredstava JLS-ima razvrstanim u IV. skupinu.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave razvrstane  prema stupnju razvijenosti u I., II., III. i IV. skupinu i s udjelom višim od 5 posto pripadnika nacionalnih manjina u stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine, a isto vrijedi i za prihvatljiva područja provedbe.

Prihvatljive su građevine javne namjene u vlasništvu prihvatljivih podnositelja ili u vlasništvu pravnih subjekata čiji su osnivači prihvatljivi podnositelji i u njihovom su većinskom vlasništvu ili suvlasništvu ili su javno dobro za opću uporabu, a na raspolaganju su široj lokalnoj zajednici i čija će provedba pridonijeti povećanju standarda društvenih, komunalnih i socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.

Prihvatljive su građevine iz područja socijalne, javne, komunalne i gospodarske infrastrukture, te zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. Prihvatljive aktivnosti su sve aktivnosti vezane uz izgradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, obnovu, modernizaciju i adaptaciju prihvatljivih građevina.

Vrijednost financiranja Ministarstva, po Korisniku, može iznositi najviše do 500.000,00 kuna, a neće se financirati projekt čija je vrijednost manja od 100.000,00 kuna.

Jedan podnositelj zahtjeva može podnijeti jedan zahtjev za financiranjeZa prihvatljive aktivnosti na Projektu, prihvatljivost troškova koje financira Ministarstvo započinje najranije s 1. siječnjem 2021. godine, a traje najkasnije do 31. prosinca 2022. godine.

Podnositelj zahtjeva podnosi zahtjev za dodjelu sredstava na temelju Poziva koji je objavljen ovdje i koji je otvoren do 21. lipnja 2021. godine. Sve prijavne obrasce kao i detaljne smjernice za podnositelje zahtjeva moguće je pronaći ovdjeLista odabranih projekata objavljuje se na službenoj mrežnoj stranici Ministarstva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime