U Grubišnom Polju održana manifestacija “Dan Roma Grubišnog Polja” tijekom koje je otvoren društveni dom

0
115
Foto: facebook.com/Udruga Roma Grubišnog Polja

Udruga Roma Grubišnog Polja je jučer, 14. kolovoza 2022. godine, pod pokroviteljstvom Grada Grubišno Polje po četvrti put tradicionalno održala manifestaciju pod nazivom “Dan Roma Grubišnog Polja“. Simbolično na ovaj, za Rome toga grada bitan dan, službeno je otvoren i društveni dom za Rome.

Dom za našu nacionalnu manjinu, s obzirom da je sagrađen u našoj ulici u kojoj živi većina pripadnika romske nacionalne manjine, znači nam puno i uveliko je olakšao rad naše udruge s obzirom da se u sklopu udruge nalazi i ured iz kojeg možemo raditi. U ovo kratko vrijeme u domu je održan velik broj događaja pa iz toga vidimo da investicija nije bila promašaj. Zahvaljujemo saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju koji je i usprkos raznim preprekama uspješno završio ovaj projekt. Naravno, tu moramo spomenuti i predsjednicu Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” Suzanu Krčmar te gradonačelnika Grada Grubišno Polje Zlatka Mađeruha koji su dali izuzetan doprinos u realizaciji ovog projekta, izjavio je Ivan Balog iz Udruge Roma Grubišnog Polja.

Program su upriličili folklorna društva koja su predstavljala mađarsku, češku, srpsku i romsku nacionalnu manjinu. Od uzvanika su prisustvovali gradonačelnik Grada Grubišno Polje Zlatko Mađeruh, dožupanica Bjelovarsko-bilogorske županije Tanja Novotni Golubić te saborski zastupnik Veljko Kajtazi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime