Otac i sin Spinelli povodom Svjetskog dana Roma nastupaju u milanskoj Scali

Foto: SRRH "KALI SARA"

Povodom Svjetskog dana Roma koji se svake godine obilježava 8. travnja, violinist Gennaro Spinelli i njegov otac glazbenik i skladatelj Santino Spinelli nastupit će u četvrtak, 10. travnja 2024. godine, s početkom u 15 sati u poznatoj opernoj kući La Scala u Milanu. Na koncertu će velikim romskim solistima glazbena pratnja biti sekcija Anpi iz La Scale i glazbenici iz Simfonijskog orkestra Gioachina Rossinija iz Pesara. Koncert organiziraju Unija talijanskih romskih zajednica (UCRI), čiji je predsjednik Gennaro Spinelli, i talijanski Nacionalni ured za borbu protiv rasne diskriminacije (UNAR).

Nastupom u jednoj od najpoznatijih svjetskih opernih kuća Gennaro i Santino Spinelli postigli su ono što nitko iz talijanske romske zajednice, ali i šire, dosad nije postigao – bit će prvi romski solisti koji će nastupiti u La Scali. Njihov koncert time će označiti važan simbolički korak naprijed u kulturnoj i socijalnoj integraciji kako za Italiju tako i za romsku i sintsku zajednicu.

Gennaro i Santino Spinelli, kao i cijela obitelj Spinelli, jedni su od najvećih međunarodnih promotora romske glazbe i kulture, a istaknuli su se i na lokalnoj i međunarodnoj romskoj političkoj sceni. Već godinama surađuju sa Savezom Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”, u nedavnije vrijeme povodom siječanjske manifestacije Noć muzeja, na kojoj je SRRH “KALI SARA” sudjelovao izložbom “Doprinos Roma svjetskoj glazbi”, i povodom prošlogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime