Potpisan Sporazum o međusektorskoj suradnji s ciljem prevencije i zaštite Romkinja od svih oblika rodno uvjetovanog nasilja

Foto: Facebook/Veljko Kajtazi

U srijedu, 28. veljače 2024. godine, potpisan je Sporazum o međusektorskoj suradnji s ciljem prevencije i zaštite Romkinja od svih oblika rodno uvjetovanog nasilja. Potpisnici Sporazuma su saborski zastupnik Veljko Kajtazi, Grad Sisak, Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”, Vijeće romske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije, policijska postaja Sisak, Hrvatski zavodom za socijalni rad, područni ured Sisak i Centar za žene Adela.

Inicijativu za poboljšanje prevencije i bolje suradnje svih institucija radi podrške Romkinjama, žrtvama rodno uvjetovanog nasilja je zajedno sa SRRH “KALI SARA” pokrenuo  Veljko Kajtazi u okviru projekta “Obrazovane Romkinje, osnažena romska zajednica”. Završna konferencija projekta održala se u studenom prošle godine u sklopu obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika.

Prilikom potpisivanja Sporazuma naglasio je da se uz Beli Manastir, Slavonski Brod i Grad Sisak upisao u gradove koji žele suradnju s legitimnim romskim predstavnicima na traženju rješenja za one u najtežoj situaciji, a to su Romkinje koje pate zbog nekog oblika nasilja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime