Roma Youth Together 2024 – Seminar o osnaživanju mladih Roma

Foto: SRRH "KALI SARA"

U prostorima Europskog omladinskog centra u Starsbourgu u Francuskoj u razdoblju od 5. do 8. travnja 2024. godine uoči obilježavanja Međunaordnog dana Roma održat će se seminar o osnaživanju mladih Roma.

Kako je istaknuto u pozivu Vijeće Europe (Odjel za mlade i tim za Rome i putnike) obilježava Međunarodni dan Roma okupljanjem romskih organizacija mladih u Europskom centru za mlade kako bi proslavili i objedinili svoje brige i težnje. To je dosada već realizirano u obliku internetske konferencije 2021., Mladi Romi: zajedno za emancipaciju i osnaživanje, i dva rezidencijalna seminara 2022., Roma Youth Together – seminar o sudjelovanju i osnaživanju mladih Roma, i 2023. Roma Youth Together – seminar o sudjelovanju romske mladeži i intersekcijska diskriminacija. Kao i prethodnih godina, ovogodišnja aktivnost bit će suorganizirana s Europskim romskim institutom za umjetnost i kulturu (ERIAC), Međunarodnom mrežom mladih Roma – TernYpe, Mrežom europskih romskih građanskih organizacija (ERGO) i Phiren Amencom.

Kao faze programa predstavljena je rasprava o postignućima i dobrim praksama romskih zajednica mladih diljem Europe i povezanim pristupima Vijeća Europe i prioritetima romskih omladinskih organizacija koje podržavaju sudjelovanje romske mladeži; spajanje resursa, vještina i znanja za sukreiranje narativa i sadržaja koji promiču romski identitet, nasljeđe i kulturu te uspostavljanje radnih grupa koje se fokusiraju na strategije za borbu protiv diskriminacije online i offline te povezanost s politikama i programima za mlade te priprema i sudjelovanje u programu obilježavanja Međunarodnog dana Roma.

Seminar je namijenjen mladim Romima, voditeljima mladih ili osobama koje rade s mladima u romskim zajednicama, predstavnicima organizacija i mreža koje rade s romskim zajednicama iz cijele Europe. Sudionici također trebaju biti u dobi između 18 i 30 godina; motivirani za upoznavanje i razvijanje suradnje s drugim mladim Romima; aktivni unutar romske organizacije ili (romske) organizacije mladih ili zajednice ili neformalne grupe; predani djelovanju kao multiplikatori za osnaživanje mladih Roma; motivirani za razmjenu iskustava i uključivanje u dijalog i suradnju s drugim sudionicima seminara; biti u mogućnosti pohađati cijeli seminar i sve njegove programske elemenate; imati sposobnost rada/komuniciranja na engleskom jeziku. Prijava se dostavlja na ovom linku najkasnije do 25. veljače 2024. godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime