Premijera filma “Nedelja” o romskom pjevaču Džeju Ramadanovskom pobudila veliko zanimanje

Foto: screenshot/youtube.com

U punoj MTS Dvorani i uz veliki medijski interes održana je u Beogradu 16. siječnja 2024. godine premijera filma Nedelja o velikom romskom pjevaču Džeju Ramadanovskom. Nazvan po njegovoj poznatoj baladi i danu na koji je u prosincu 2020. godine preminuo, film redatelja Nemanje Ćeranića i scenarista Stefana Boškovića u spoju akcije, drame i glazbe prikazuje Džejevo teško djetinjstvo u beogradskom Dorćolu i njegove glazbene početke.

Džeja kao dječaka u filmu je uprizorio Alen Selimi, talentirani dječak koji po Skadarliji prodaje ruže, a odraslog Džeja igra glazbenik Husein Husa Alijević, poznat i kao pjevač grupe Beat Street. Ostale zapaženije uloge ostvarili su glumci Milica Janevski kao Marina Tucaković, Aleksej Bjelogrlić kao Mića Sovtić i Marko Janketić kao Džejev rođak Džambo. Producent filma je Vladan Anđelković, a nastao je u produkciji Pelicula productiona i Telekoma Srbije, s podrškom Filmskog centra Srbije.

Film je nakon uspješne beogradske premijere prikazan i u kinima drugih srpskih gradova, a 1. veljače dolazi u hrvatska kina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime