Održana 22. sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, za razdoblje od 2021. do 2027. godine

Foto: pixabay.com

U petak 15. prosinca 2023. godine elektronskim je putem održana 22. sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Na sjednici su donesene dvije važne odluke za romsku zajednicu na lokalnoj razini u Republici Hrvatskoj.

Prva se odluka odnosi na Suglasnost koju je Povjerenstvo dalo za tekst Prijedloga Godišnjeg programa unapređenja životnih uvjeta pripadnika romske nacionalne manjine u romskom naselju Torjanci u Općini Petlovac u Osječko-baranjskoj županiji za 2024. godinu. O ovoj Suglasnosti Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina mora informirati Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine kako bi se odluka krenula provoditi.

Druga odluka Povjerenstva tiče se odobravanja zamolbe Grada Slavonskog Broda za sufinanciranje prijevoza učenika pripadnika romske nacionalne manjine od naselja Josip Rimac do Osnovne škole Hugo Badalić u iznosu od 50 tisuća eura. Tu je odluku Povjerenstvo donijelo temeljem Kriterija za utvrđivanje financijske pomoći za poboljšanje uvjeta i kvalitete života pripadnika romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime