Žene i mediji – doprinos vidljivosti žena u medijskom prostoru

Foto: SRRH "KALI SARA"

Portal Žene i mediji iz godine u godinu proširuje suradnju i razvija mrežu relevantnih dionika s ciljem stvaranja što kvalitetnijeg sadržaja namijenjenog osnaživanju i informiranju žena te povećanja njihove vidljivosti u medijskom prostoru. Ove, 2023. godine 19. listopada,  održan je redoviti godišnji sastanak, kojem su se na poziv organizatora i nositelja projekta Agencije za elektroničke medije (AEM), odazvali  predstavnici svih organizacija i institucija potpisnica Sporazuma o suradnji što je zasigurno još jedna potvrda interesa i želje da se nastavi s radom i realizacijom zajedničkih ciljeva.

Pozdravnim riječima sastanak su započeli Josip Popovac, ravnatelj AEM-a i Anita Malenica, članica Vijeća za elektroničke medije. Uz zahvalu svim suradnicima na dosadašnjem doprinosu izrazili su podršku unapređenju suradnje kroz još bolju međusobnu komunikaciju svih partnera.

Urednica portala Antonija Dujmović osvrnula se na rad portala u proteklom periodu te kratko podsjetila na značajne rezultate koji su ostvareni od trenutka pokretanja portala 2019. godine, a koji su zahvaljujući aktivnostima Agencije prerasli početne okvire. Provođenje kampanja, izrada analiza medijskog sadržaja i objava publikacija koje doprinose osvješćivanju javnosti i medija o punoj ravnopravnosti žena u društvu postalo je tako dijelom svakodnevnih aktivnosti.

Osim evaluacije dosadašnje suradnje, koja je od strane svih partnera ocijenjena vrlo pozitivno, tijekom sastanka su se čuli  konstruktivni prijedlozi za daljnji zajednički rad. Razgovaralo se o uspostavljanju baze stručnjakinja, formiranju Uredničkog savjeta i osnaživanju produkcije sadržaja i njegovog dosega povezivanjem s društvenim mrežama koje već samom svojom formom omogućavaju bržu i širu razmjenu informacija, najavljujući u digitalnom prostoru priče, događaje, ideje i inovacije koje nudi portal ženeimediji.hr.

Sastanak je održan u prostoru Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” koji je jedan od suradnika na portalu te koji veliku pažnju u okviru svojih aktivnosti posvećuje osnaživanju Romkinja, ali i svih žena u obiteljskom i profesionalnom životu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime