I ove godine se nastavlja projekt Boja – humanitarna akcija za djecu

0
40
Foto: Phralipen

Još jedna školska godina je pred vratima, a to znači da je projekt Boja u punom zamahu. Ova humanitarna akcija već nekoliko godina zaredom prikuplja donacije za školski pribor za romsku djecu slabijeg imovinskog statusa. Inicijatorica humanitarne akcije, Anesa Šabani, članica je Zajednice Roma Hrvatske “Romski san” i Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba te radi kao primalja u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu.

Na ovu je ideju došla, kako navodi, jer je uvidjela da učenici u srednjim školama kao i studenti u Zagrebu imaju mogućnost primanja stipendije, što nije slučaj s mališanima u osnovnoj školi. Osnovnoškolci, od prvog do četvrtog razreda, kroz ovaj projekt dobivaju paket sa školskim priborom i slatkiše, a na dan primopredaje organizirano je i druženje i zajednička igra.

Moje unuke, dvije blizanke kreću sada u prvi razred i ja sam došla preuzeti pakete za njih. Prezadovoljna sam. Ovo izgleda kao malo djelo, ali je zapravo velika stvar jer pokazuje da je netko na nekog mislio. Pokazuje da postoje ljudi koji misle i na nas koji si ne možemo priuštiti da svojoj djeci ili unucima osiguramo baš sve što im je potrebno za praćenje nastave. Ovi paketići su za nas puno i od srca su. Hvala puno, navela je jedna baka koja je dovela svoje unuke na prošlogodišnju primopredaju paketića.

Donatori su već prepoznali ovu akciju koju podržavaju svake godine u kojoj Anesi pomažu prijatelji. I ti se možeš uključiti do 1. rujna i donacijom razveselite mališane u početku nove školske godine. Više informacija dostupno je ovdje, a doživljaje s prošlogodišnje primopredaje pročitati ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime