Najava: Okrugli stol u Čakovcu na temu “Kako iz začaranog kruga siromaštva?“

0
30

U okviru projekta “Obrazovane Romkinje – jaka zajednica” kojem je cilj podizanje svijesti o višestrukoj diskriminaciji i izazovima s kojima se suočavaju mlade Romkinje, 24. studenog 2022. godine, u Čakovcu u dvorani hotela Park, održat će se okrugli stol na temu “Kako iz začaranog kruga siromaštva?”. Projekt već treću godinu zaredom provodi Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”, dok je za provedbu projekta te svih aktivnosti u sklopu zadužena sociologinja i aktivistica Suzana Kunac.

Okrugli stol započet će u 11:00 sati, a svoja će predavanja vezana uz temu održati brojna lica iz svijeta socijalnog rada, prava, obrazovanja i politike.

Svečano obraćanje i uvodnu riječ imat će Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u RH “KALI SARA”, a potom će uslijediti predstavljanje projekta i niz izlaganja.

Prezentaciju dosadašnjih aktivnosti i rezultata projekta izlagat će Suzana Kunac, dok će pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter održati predavanje na temu “Intersekcijska diskriminacija Romkinja”. O važnosti razumijevanja ustavne vrednote ravnopravnosti spolova govorit će Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, dok će predavanje naziva “Maloljetničko roditeljstvo, ukradeno djetinjstvo” voditi pravobraniteljica za djecu, Helenca Pirnat Dragičević.

Nandor Čapo, ravnatelj Uprave za nacionalne manjine Ministarstva znanosti i obrazovanja Vlade Republike Hrvatske, održat će predavanje “Obrazovanje kao ključan faktor izlaska iz siromaštva”, dok će za kraj o važnosti projekta “Obrazovane Romkinje, osnažene romske zajednice” za razvoj romskih zajednica u cjelini govoriti saborski zastupnik Veljko Kajtazi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime