Početak još jedne školske godine za mališane uljepšan BOJAMA

0
24
Foto: Phralipen

Mališani, osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda, iz Zagreba već su se pomalo navikli da je početak nove školske godine obilježen poklonima u kojima su pažljivo i prema potrebama za pojedini razred složeni školski pribor i bilježnice. Sve potrebno za adekvatno praćenje nastave za djecu slabijeg imovinskog statusa kupljeno je novcem prikupljenim u sklopu humanitarne akcije BOJA koju je i ove godine, četvrtu godinu zaredom, organizirala Anesa Šabani.

Ove smo godine kolega Ardijan Gaši i ja krenuli nešto kasnije s pozivom na sudjelovanje u humanitarnoj akciji zbog velikog broja obaveza, poput onih na fakultetu, na poslu, u organizaciji Kongresa mladih Romkinja i Roma koji će se uskoro održati te privatnih obaveza, ali je na kraju bilo više donacija nego u prethodne tri godine. Posebno me razveselila donacija Kraša d.d. koja nam je omogućila da djecu razveselimo i slatkišima koje smo podijelili u svaki paketić, govori Šabani i dodaje kako zahvaljuje i ovim putem svim donatorima. Među njima kaže najveći je broj ne-Roma koji su prepoznali važnost akcije i željeli sudjelovati. Također, ističe kako oni koji su donirali u prvoj akciji ostaju i dalje, a svake godine uključuju se i novi zainteresirani.

Sama primopredaja paketa organizirana je 30. kolovoza u 19 sati u Parku u Petruševcu, a na veselje svih mališana i organizatora koji su se družili na otvorenom vremenska prognoza im je bila blagonaklona. Među djecom koja su došla preuzeti svoje paketiće bilo je i roditelja i baka i djedova. Moje unuke, dvije blizanke kreću sada u prvi razred i ja sam došla preuzeti pakete za njih. Prezadovoljna sam. Ovo izgleda kao malo djelo, ali je zapravo velika stvar jer pokazuje da je netko na nekog mislio. Pokazuje da postoje ljudi koji misle i na nas koji si ne možemo priuštiti da svojoj djeci ili unucima osiguramo baš sve što im je potrebno za praćenje nastave. Ovi paketići su za nas puno i od srca su. Hvala puno.

Anesi Šabani zahvalio se i Nedžatin Kamberovski, višegodišnji član i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba, koji je također prisustvovao podjeli paketića: Sve pohvale idu Anesi koja se, evo, već četvrtu godinu zaredom angažirala i uspjela pripremiti paketiće s najpotrebnijim školskim priborom za onu djecu čiji roditelji im to ne mogu priuštiti. Ponavljam, najveća zasluga je Anesina uz pripomoć ponekih od nas, ali sam očekivao da će se Vijeće romske nacionalne manjine Grada Zagreba puno više angažirati.

U sastavljanju popisa mališana kojima će se dodijeliti paketići pomogao je i Aziz Šarić koji je svake godine vrlo angažiran u prikupljanju informacija na terenu. Od srca zahvaljujem Anesi za ovu akciju u koju se rado uključujem radi naše djece i u ime svih roditelja zahvaljujem na donaciji, rekao je.

Radosti mališana doprinijela je i zajednička igra i druženje, a u takvom su raspoloženju otišli i kući sa svojim roditeljima koji su redom Anesi Šabani upućivali riječi zahvale za sav trud i pomoć u pripremi njihove djece za novu školsku godinu 2022/23.

Objavu ovog teksta podržala je Agencija za elektroničke medije

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime