Općina Nedelišće – naknade za novorođenčad i poticaji za uređenje nekretnina

0
84
Foto: pixabay.com

Općina Nedelišće poziva roditelji novorođene djece da sukladno Odluci o ostvarivanju prava na pomoć za novorođenčad za 2022. godinu podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na pomoć u vrijednosti od 1.000,00 kn u obliku bona za trgovinu sa dječjim potrepštinama.

Uz zahtjev je potrebno priložiti:

  •  presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu oba roditelja/posvojitelja,
  • potvrdu o prebivalištu novorođenčeta,
  • presliku potvrde o rođenju,
  • presliku pravomoćnog rješenja o posvojenju (opcionalno),
  • presliku pravomoćne presude o razvodu braka (opcionalno).

Obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava može se preuzeti u uredu Općine ili na njihovoj web stranici. Podatke je potrebno dostaviti na adresu Općina Nedelišće, M. Tita 1, Nedelišće ili na e-mail nedelisce@nedelisce.hr.

Uz posiv roditeljima da novorođene djece s područja Općine Nedelišće, ista je objavila i Poziv za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina.

Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici nekretnine uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijave na natječaj te:

  • da u slučaju da se na nekretnini na kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti (obnoviti) za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području Općine Nedelišće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje,
  • bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

Općina Nedelišće će vlasnicima nekretnina (kojima se sukladno ovom natječaju odobri poticaj) na području općine na kojoj:

  • je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti, odnosno obnoviti i rekonstruirati za stanovanje dodijeliti poticaj u iznosu od 25.000,00 kuna
  • se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti dodijeliti poticaj u iznosu od 20.000,00 kuna, te priznati komunalni doprinos u slučaju gradnje za novi stambeni objekt sukladno Planu rušenja i Odluci o komunalnom doprinosu Općine Nedelišće.

Prijave za dodjelu poticaja s traženom dokumentacijom dostavljaju se preporučenom pošiljkom ili osobno na gore navedenu adresu s naznakom „PRIJAVA – POTICAJI ZA UREĐENJE NEKRETNINA 2022“. Prijave se zaprimaju zaključno do 15. srpnja 2022. godine. Više o Pozivu i načinu prijave dostupno je ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime