Održana 10. po redu sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma

0
35
Foto: ULJPPNM

Danas, 7. lipnja 2022. godine, održana je 10. po redu sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, prva pod predsjedanjem nove potpredsjednice Vlade i predsjednice Povjerenstva za Rome Anje Šimprage.

Raspravljen je položaj pripadnika romske nacionalne manjine na području Grada Zagreba, posebno u kontekstu planirane deložacije u Strugama. Nadalje, usvojeni su novi Kriteriji rada Povjerenstva i financijskih pomoći za poboljšanje uvjeta i kvalitete života Roma u Hrvatskoj s novom, jednostavnijom procedurom i bolje razrađenim kriterijama.
U kontekstu dospjelih zamolbi udruga Romskoj udruzi umirovljenika iz Siska odobreno je ukupno 20.829,46 kuna za sufinanciranje mjere javnih radova, a OŠ “Braća Bobetko” iz Siska dobila je 26.914,11 kuna za nabavu lektirnih naslova za školsku knjižnicu. Za deset mladih Romkinja i Roma koji su završili obrazovanje na ustanovama za obrazovanje odraslih plaćene su školarine u iznosu od ukupno 54.770 kuna. Radi se mladim osobama s područja Istre, Međimurja, Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke županije.

Odobren je niz zamolbi za jednokratnu financijsku pomoć obiteljima s područja Međimurja, Bjelovarsko-bilogorske županije, Varaždinske županije uz suglasnost nadležnih Centara za socijalnu skrb u ukupnom iznosu od 65.196,06 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime