Najava – Tribina “Romi – jedinstveni i inspirativni”

0
100
Foto: press

Romski edukacijsko-kulturni centar i Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” povodom Svjetskog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj organiziraju tribinu Romi – jedinstveni i inspirativni.

Tribina će se održati u utorak 24. svibnja 2022. godine s početkom u 18 sati u prostorima Romskom edukacijsko-kulturnom centru Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” na adresi Pavla Hatza 23/5 (dvorište).

Ovom tribinom otvara se ciklus isticanja doprinosa romskih stvaralaca u sveukupnoj kulturnoj sceni, jer ako je svjetska kultura velika rijeka  u koju utječu sve kulture, onda su Romi bili najvelikodušniji narod. Usmena predaja predstavlja bazu romske književnosti u kojoj je sačuvan jezik kao preduvjet očuvanja kulturnog identiteta i prilikom ovog susreta organizatori će upoznati posjetitelje s bogatom ostavštinom romskih priča i poslovica koje ćemo čitati na hrvatskom i romskom jeziku.

Sudionici tribine su Veljko Kajtazi, saborski zastupnik, Ivona Beus Richembergh, koordinatorica REKC-a i Maja Grubišić, urednica i publicistica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime