Anja Šimpraga imenovana je novom predsjednicom Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma za razdoblje od 2021. do 2027. godine

0
22
Foto: vlada.gov.hr

Na zatvorenom dijelu današnje, 117. po redu sjednice Vlade donesena je odluka o imenovanju nove predsjednice Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Tako je Boris Milošević razriješen dužnosti predsjednika Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma za razdoblje od 2021. do 2027. godine, a novom predsjednicom imenovana je Anja Šimpraga.

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 23. lipnja 2021. donijela Odluku o osnivanju Povjerenstva, u skladu s dugogodišnjom praksom uključivanja ključnih resora i predstavnika romske zajednice u praćenje provedbe javne politike za uključivanje Roma u hrvatsko društvo.

Zadaće Povjerenstva uključuju sustavno praćenje i analiziranje provedbe Nacionalnog plana na temelju izvješća tijela i/ili drugih relevantnih dionika, izradu preporuka, mišljenja, stručnih obrazloženja te smjernica u vezi s provedbom Nacionalnog plana i pratećeg Akcijskog plana za njegovu provedbu, predlaganje Vladi Republike Hrvatske izmjena i dopuna Nacionalnog plana i pratećeg Akcijskog plana, praćenje rasporeda i utroška sredstava za provedbu mjera Nacionalnog plana za koje se sredstva izdvajaju iz državnog proračuna Republike Hrvatske, donošenje kriterija za utvrđivanje financijske pomoći za romsku nacionalnu manjinu te raspodjelu financijskih sredstava sukladno kriterijima za utvrđivanje financijske pomoći za romsku nacionalnu manjinu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime