Global Feminist Pitch: Za feminističku mobilizaciju

0
26
Foto: boell.de

Program pod nazivom Global Feminist Pitch je pred vratima i ove godine kako bi podržao feministice iz Latinske Amerike, Azije, Afrike, Bliskog istoka i (jugo)istočne Europe. Zaklada Heinrich Böll raspisala je program za feministice koje će pisati na temu feminističke mobilizacije u svojoj regiji.

Smanjenje prostora za djelovanje, porast nacionalizma i autoritarnosti, kao i antifeministička i desničarska populistička retorika utječu na rad organizacija i pojedinaca aktivnih na feminističkom i rodno-političkom polju. Crnkinje, autohtone žene, žene s invaliditetom, žene nesukladne seksualne orijentacije i rodnog identiteta i druge marginalizirane skupine dodatno su u nepovoljnijem položaju i/ili kriminalizirane od strane društva i zakona svojih zemalja. Diskriminacija obično ima trajan učinak na sva područja života – obrazovanje, posao, obiteljski život, zdravlje – i može dovesti do raznih izazova. Feministice diljem svijeta odgovorile su na ove izazove mobilizacijom i solidarnostom.

Global Feminist Pitch želi feministicamadati priliku da istaknu ove pokrete kao i njihovu međusobnu i međugeneracijsku prirodu. Na Global Feminist Pitch 2022, deset feministica će dobiti priliku mapirati i pisati o feminističkim pokretima u svojim regijama u formatu po svom izboru (eseji, priloge, radovi, izvještaji, članci ili studije slučaja). U tom procesu će ih podržati Globalna jedinica za feminizam i rodnu demokraciju kroz radionice i konzultacije. Gotovi će radovi biti objavljeni u publikaciji do kraja 2022.

Prijaviti se mogu djevojke i žene između između 24 i 35 godina koje dolaze iz Latinske Amerike, Azije, Afrike, Bliskog istoka i (jugo)istočne Europe, imaju dobro znanje engleskog jezika, novinarske su ili imaju izvrsne istraživačke i spisateljske vještine, imaju iskustva u pisanju o feminističkim temama te žele pridonijeti rodnoj pravdi. Više o programu i načinu prijave dostupno je ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime