Prva lokalna inicijativa mladih Roma/kinja s Drugog Kongresa

Foto: SRRH "KALI SARA"

U subotu, 19. veljače 2022. godine, za mlade Romkinje u Puli je organizacijski odbor Drugog kongresa mladih Romkinja i Roma SRRH “KALI SARA” uspješno proveo radionicu o reproduktivnom zdravlju.

Mladi Romi/kinje su se na Drugom kongresu, koji je održan od 8. do 10. listopada u Vrsaru, dogovorili da će  između dva Kongresa pokušati pokrenuti različite, županijske lokalne inicijative. Tako su članice Organizacijskog odbora i mlade djevojke iz Pule uz svesrdnu podršku Velija Huseinija po prvi puta uspješno samostalno organizirale radionicu.

Radionicu o reproduktivnom zdravlju u Puli  je vodila Anesa Šabani, članica organizacijskog odbora Drugog Kongresa mladih Roma/kinja SRRH “KALI SARA”, vanjska članica Saborskog odbora za ravnopravnost spolova, članica Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba, koja je mladim Romkinjama između ostalog, pojasnila važnost ginekoloških pregleda tijekom trudnoće, opsanosti od spolno prenosivih bolesti, kako se zaštiti, te izazove maloljetničkih trudnoća i opasnosti po zdravlje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime