Zastupnik romske nacionalne manjine u Parlamentu Republike Kosovo u posjetu Republici Hrvatskoj

0
230
Foto: Phralipen

Jučer, 16. veljače 2022, zastupnik romske manjine u Parlamentu Republike Kosova Erxan Galushi  i savjetnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja Republike Kosovo Sylejman Elshani došli su u posjetu Republici Hrvatskoj. Posjet je organizirao zaborski zastupnik Veljko Kajtzi kao i niz sastanaka među kojima su oni s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Furiom Radinom i saborskom zastupnicom Erminom Lekaj Prljaskaj i ravnateljem Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske Alenom Tahirijem. Gosti s Kosova posjetili su i Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”.

Razmijenili smo mišljenja i informacija o stanju ljudskih prava u našim zemljama, položaju romske nacionalne manjine te smo razgovarali o međunarodnoj kulturnoj suradnji i predstojećoj konferenciji u povodu ‘Romi kao indijska dijaspora – neraskidive veze’ koja će se održati za Svjetski dan Roma 2022. godine, izjavio je zastupnik Kajtazi.

Danas, 17. veljače 2022. godine, zastupnici romske manjine u Parlamentu Republike Kosovo zajedno su sa zastupnikom Kajtazijem posjetili Filozofski fakultet u Zagrebu i prvu dvojezičnu romsko-hrvatsku ploču u čast osnivanja studija romistike te odali počast romskim žrtvama genocida u Drugom svjetskom ratu u Romskom memorijalnom centru Uštica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime