Najava – Otvorenje Romskog edukacijsko-kulturnog centra u Noći muzeja

0
219
Foto: REKC

Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” poziva na otvorenje Romskog edukacijsko-kulturnog centra koje će se održati u Noći muzeja 28. siječnja 2022. (petak) u 18:00 sati u ulici Pavla Hatza 23/3 (dvorište) u Zagrebu.

Tom prigodom otvorit će se izložba pod nazivom Tragovima romske kulture – zaslužni među nama s portretima istaknutih romskih umjetnika, znanstvenika, sportaša, aktivista i političara, koji su svojim idejama, stvaralaštvom i trudom dali ogroman doprinos u izgradnji boljeg društva.

Programu će prisustovati predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, koji će osim otvorenja REKC-a također i obići prostore SRRH “KALI SARA”, predsjednica Hrvatskoj muzejskog društva, Vlasta Krklec te saborski zastupnik Veljko Kajtazi. Nakon kratkog neformalnog druženja predviđena je književna večer s Majom Grubišić i Veljkom Kajtazijem.

Prijave se zaprimaju do 26. siječnja 2022. godine na broj telefona +385 1 888 76 73 ili na e-mail rekc@kalisara.hr. Organizatori mole da svečanosti otvaranja svi prisutni posjeduju važeće covid potvrde.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime