Nikola Vukobratović (SDSS) novi je zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini

0
10
Foto: facebook.com/Samostalna demokratska srpska stranka SDSS

Gradski zastupnik SDSS-a Nikola Vukobratović u četvrtak, 28. listopada 2021. godine, postao je novi, 48. zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, izabran nedavno na dopunskim izborima održanim za srpsku nacionalnu manjinu, prenosi Hina i Samostalna sroska demokratska stranka na svom Facebook profilu.

Vukobratović je poručio da će njegova aktivnost biti primarno zaštita interesa nacionalnih manjina.

Rekao je i da su izbori na kojima je on izabran bili pomalo neobični, pogotovo za Grad Zagreb. Međutim, oni postoje kao zakonska mogućnost u slučaju da nije zadovoljen uvjet o ravnomjernoj zastupljenosti pripadnika svih zajednica koje žive na nekom području, pojasnio je Vukobratović na konferenciji za novinare u stanci sjednice Gradske skupštine.

Rekao da su ga birali samo pripadnici srpske nacionalne manjine te da će njegova aktivnost u Skupštini biti primarno koncentrirana na zaštitu interesa, ne samo srpske, već i ostalih nacionalnih manjina.

Smatra da se Grad Zagreb na neki način nalazi na prekretnici te da su neke teme koje se otvaraju sada i koje će biti važne u budućnosti, ranije bile na margini. Naglasio je da pitanje zaštite okoliša sada ulazi u centar pažnje, a otvara se i čitav niz sigurnosnih, socijalnih i životnih problema za građane i Grad će sudjelovati u rješavanju tih problema.

Osvrćući se na dopunske izbore rekao je da je ključni motiv za njihovo održavanje bio način na koji je vođena kampanja na regularnim izborima u svibnju koja je bila vrlo napeta, a povremena i vrlo neugodna, pogotovo za građane Zagreba koji su pripadnici nacionalnih manjina, a osobito pripadnici srpske nacionalne manjine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime