Produljuje se rok za terensko popisivanje stanovništva

0
12
Foto: popis2021.hr

Druga faza popisa stanovništva ipak ne završava ovu nedjelju, kako je najavljivano, nego se rok za terensko popisivanje stanovništva produljuje do 29. listopada, stoji na stranici popis2021.

Tako je glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku u četvrtak,  14. listopada, donijela odluku o produženju roka provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova. Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi Popis 2021., produljenje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa 2021. 

Državni zavod za statistiku objavit će prve rezultate Popisa 2021. 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne rezultate u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.

Tijekom prve faze provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), uspješno je popisano više od 1 637 000 građana, što je više od 40 posto ukupnog stanovništva Republike Hrvatske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime