Održana 4. sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, od 2021. do 2027. godine

Foto: ULJPPNM

Danas, 13. listopada 2021. godine, u Termama Sveti Martin održana je 4. sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, od 2021. do 2027. godine.

U prijepodnevnim satima održan je otvoreni dio sjednice, na kojem su o položaju pripadnika i pripadnica romske nacionalne manjine govorili potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Boris Milošević, saborski zastupnik Veljko Kajtazi, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alen Tahiri, predstavnici lokalnih vlasti, ministarstava i predstavnici Roma.

Na zatvorenom dijelu sjednice donesena je odluka o odabiru korisnika za Godišnji program unapređenja životnih uvjeta pripadnika romske nacionalne manjine, još raspravljali su o Kriterijima za utvrđivanje financijske pomoći za poboljšanje uvjeta i kvalitete života pripadnika romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj te donijeli odluku kojom su odobrili sredstva kojima će biti podmireni troškovi obrazovanja odraslih na dvije ustanove za obrazovanje odraslih s ciljem uključivanja na tržište rada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime