U Belom Manastiru održana 3. sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma

0
93
Foto: SRRH "KALI SARA"

Danas, 3. rujna 2021. godine, održana je terenska, 3. po redu sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, 2021. – 2027. u Belom Manastiru u Osječko-baranjskoj županiji.

Središnje teme bile su kriteriji za utvrđivanje financijske pomoći za poboljšanje uvjeta i kvalitete života pripadnika romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj te Informacija o provedbi Godišnjeg programa za unapređenje životnih uvjeta pripadnika romske nacionalne manjine za 2021. godinu. Zastupnik Veljko Kajtazi istaknuo je da i pored brojnih ekonomskih problema u Osječko-baranjskoj županiji, lokalni predstavnici Roma i predstavnici jedinica u lokalnoj samoupravi odlično surađuju. Potvrda toga je niz uspješno provedenih projekata u Belišću, Petlovcu, Popovcu, Dardi, Belom Manastiru, Valpovu, Kneževim Vinogradima, Jagodnjaku i popratnim aktivnostima Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”
 
Mogu reći da je Osječko-baranjska županija primjer odlične suradnje romske zajednice i lokalne samouprave te potvrda činjenice da se sa svim problemima može nositi kada postoji otvorena i iskrena suradnja. 
 

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime