Donesena Odluka o odabiru projekata u okviru Programa za poboljšanje infrastrukture u područjima naseljenjim pripadnicima nacionalnih manjina

Foto: pixabay.com

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o provedbi programa za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina na temelju koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Cilj Programa je pružanje pomoći razvoju lokalnih zajednica na kojima povijesno žive i pripadnici nacionalnih manjina, a koja su demografski, ekonomski ili socijalno oslabljena i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti. Program pruža pomoć u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture te se njime zagovara pristup promicanja ravnopravnosti, nediskriminacije i održivog razvoja te participativnog pristupa dionika šire lokalne zajednice.

Korisnici Programa su jedinice lokalne samouprave koje su u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske stekle status potpomognutog područja i s udjelom višim od 5 posto  u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina.

Popis projekata koji su odabrani za financiranje u sklopu Programa dostupni su ovdje, a više informacija sa dostupnom dokumentacijom ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime