Ministar Ćorić najavio rješavanje problema s odlaganjem otpada u romskom naselju u Pribislavcu

0
36
Foto: Veljko Kajtazi

Danas, 28. srpnja 2019. godine, je saborski zastupnik Veljko Kajtazi u pratnji ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića i članova Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije posjetio Općinu Pribislavec i romsko naselje u Pribislavcu s ciljem upoznavanja ministra s problemom ilegalnih odlagališta otpada u romskim naseljima s ciljem pronalaska održivog rješenja za njihovo saniranje i unaprijeđenje komunalne infrastrukture u svim romskim naseljima.

Kako prenosi Večernji list ministar Ćorić najavio je kako će se idućih mjeseci riješiti problem s otpadom u Pribislavcu te da je pitanje integracije ljudi koji žive u ovom dijelu naselja s ostalim stanovnicima najvažniji. Zastupnik Kajtazi izrazio je zabrinutost o tome da jedinice lokalne samouprave nemaju akcijski plan iako romska zajednica ima nekoliko strateških dokumenata te je prije dva tjedna Vlada donijela i novi nacionalni plan za Rome.

Bez akcijskog plana, ne znam na koji način će se rješavati pitanje romske zajednice, istaknuo je Kajtazi i dodao da treba pojačati zapošljavanje Roma, ne samo u javnim radovima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime