Organiziran besplatan prijevoz za odlazak na komemoraciju u Ušticu

0
107
Foto: SRRH "KALI SARA"

I ove godine se za Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu / Samudaripen čija će se komemoracija održati u selu Uštica pored Jasenovca organizirati besplatan prijevoz.

Iz Međimurske županije kreću tri autobusa u 6 sati i to iz romskih naselja Parag, Kuršanec i Pribislavec. Iz Sisačko-moslavačke županije također kreću tri autobusa, iz Donje Gračenice u 7 sati, a iz naselja Capraške Poljane i iz Kutine u 7:30 sati. Zainteresirani iz Slavonskog Broda okupljaju se za polazak u romskom naselju Josip Rimac, na kraju ulice, te je polazak predviđen u 7 sati. U Osječko-baranjskoj županiji najraniji autobus polazi u 5 sati iz Belišća, u 5:30 sati iz Belog Manastira (okupljanje kod Bille) te u 6:30 sati iz Darde odakle će se pokupiti putnike u Ulici Nikole Šubića Zrinskog i u romskom naselju Barake te u Torjancima. Iz Varaždinske županije autobus kreće u 6 sati iz Donjeg i Gornjeg Vratnog, a iz Bjelovarsko-bilogorske sat kasnije, u 7 sati, iz Bjelovara iz Ulice Milana Šufflaja 21e te iz Grubišnog polja. Iz Zagreba autobus polazi u 7 sati ispred Hotela Internationala. Mole se svi putnici da na navedena mjesta dođu 15 minuta ranije prije najavljenog polaska radi lakše organizacije i polaska na vrijeme.

Kao i dosada, za sve prisutne će biti osiguran ručak. Program komemoracije počinje u 10 sati, a predviđen je prigodni program.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime