Imenovani predsjednik i članovi Gradske koordinacije za ljudska prava

0
40
Foto: pixabay.com

Gradska skupština Grada Zagreba, na 2. sjednici, 15. srpnja 2021., donijela je Zaključak o imenovanju predsjednika i članova Gradske koordinacije za ljudska prava.

Tako je za predsjednika Gradske koordinacije za ljudska prava imenuje se Gordan Bosanac, a za članove Koordinacije imenovani su iz redova gradskih zastupnika Ivan RačanIgor PeternelKristijan Jelić, a na prijedlog gradonačelnika Grada Zagreba Tomislav MedakDženana Kalamujić.

Gradska koordinacija za ljudska prava u svom djelokrugu rada prikuplja podatke o stanju ljudskih prava i sloboda i prava nacionalnih manjina na području Grada Zagreba i razmatra ih na sjednicama te upozorava nadležna upravna tijela Grada Zagreba na pojedine slučajeve kršenja ljudskih prava i sloboda i prava nacionalnih manjina na području Grada Zagreba te predlaže rješenja. Prema potrebi, za rješavanje složenih pitanja ljudskih prava Koordinacija može odrediti užu radnu skupinu koja dijelom može biti sastavljena od stručnjaka s određenih stručnih područja, a koji nisu članovi Koordinacije; radna skupina predlaže Koordinaciji za ljudska prava rješenja određenog problema te predlaže akcije za promicanje ljudskih prava i poboljšanje zaštite ljudskih prava na području Grada Zagreba u svim segmentima ljudskih prava. Zatim probleme koje Koordinacija ne može riješiti na gradskoj razini, upućuje Povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske za ljudska prava, održava redovite sjednice te je otvorena za suradnju s nevladinim udrugama koje se bave pitanjima ljudskih prava i sloboda i prava nacionalnih manjina te surađuje s Pučkim pravobraniteljem.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime