Ostvarivanje kulturne autonomije – Slavonski Brod i Sisak dobivaju društvene domove, Nedelišće dom kulture

0
68
Foto: pixabay.com

Na temelju Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020. godine, pratećeg Akcijskog plana i Odluke o rasporedu sredstava koja se u Državnom proračunu Republike Hrvatske osiguravaju za potrebe nacionalnih manjina, Savjet za nacionalne manjine je na 95. sjednici održanoj jučer, 16. lipnja 2021. godine, donio Odluku o rasporedu sredstava za programe stvaranja materijalnih pretpostavki za ostvarivanje kulturne autnomonije romske nacionalne manjine u 2021. godini.

Sredstva u iznosu od 840 tisuća kuna raspoređuju se za programe stvaranja materijalnih pretpostavki za ostvarivnje kulturne autonomij romske nacionalne manjine te se dodjeljuju jedinicama lokalne i područje (regionalne) samouprave  kao jednokratna pomoć i to Gradu Slavonski Brod iznos od 300 tisuća kuna za sufinanciranje izgradnje Društvenog doma u MO “Josip Rimac”, Gradu Sisku od 240 tisuća kuna za sufinanciranje izgradnje Društvenog doma Capraške poljane te Općini Nedelišće iznos od 300 tisuća kuna za sufinanciranje Doma kulture Parag u Trnovcu.

Savjet za nacionalne manjine u narednom će periodu sklopiti s jedinicima lokalne i područne (regionalne) samouprave ugovore o jednokratnoj financijskoj pomoći.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime