Noć knjige u Središnjoj knjižnici Roma u Republici Hrvatskoj

0
23
Foto: knjiznica.kalisara.hr

Središnja knjižnica Roma u Republici Hrvatskoj poziva na ovogodišnje obilježavanje Noći knjige u svojim prostorima koje će se održati u petak, 23. travnja 2021. godine.

Za sve one koji nikako neće moći osobno prisustvovati, a imaju želju sudjelovati u programu, dio aktivnosti moći će pratiti preko Zoom aplikacije od 11:30 do 14h!

Program

Knjižnica će 23. travnja 2021. biti otvorena od 10 do 20h, a posjetitelji knjižnice moći će sudjelovati u radionicama, predavanjima, prikazivanju filmova i slušanju romske glazbe. Ujutro od 10 do 11h za posjetitelje će biti organizirano vodstvo kroz knjižnicu i upoznavanje s njezinom građom i raznim sadržajima koje pruža svojim korisnicima.

Za sve one koji zbog epidemiološke situacije neće moći osobno prisustvovati programu – u terminu od 11:30 do 12:30h bit će organizirana PowerPoint prezentacija koju će se moći pratiti preko Zoom platforme. Zatim ćemo održati projekciju kraćeg filma ili videa romske tematike i održati kraću diskusiju.

U popodnevnom terminu, u knjižnici će od 15h biti održana PowerPoint prezentacija kojom će se prisutnima predstaviti knjižnica, njezin fond, obrađena građa, romska književnost, stvaralaštvo, jezik… Zatim će se govoriti o samoj Noći knjige, razlozima za njezino organiziranje diljem Hrvatske i važnosti ovog događaja za suvremenu čitalačku publiku. Nakon toga, u knjižnici će od 16h biti prikazan film romske tematike uz kraću diskusiju nakon projekcije.

U popodnevnom terminu od 17:30h u knjižnici će biti održana kreativna radionica na kojoj će svi sudionici na zelenom listiću napisati naslov knjige za koju smatraju da je na njih djelovala ljekovito i taj listić zalijepiti na prazni hamer papir. Nakon radionice, hamer papir s ljekovitim knjigama izložit ćemo u prostoru knjižnice kao trajni podsjetnik na održanu radionicu i ljekovitost knjige!

Mole se svi zainteresirane za sudjelovanje u programu i obilazak knjižnice da se jave do četvrtka 22. travnja u 15 sati na e-mail knjiznica@kalisara.hr ili na broj 091 738 5880 zbog praćenja epidemioloških mjera i organiziranje događaja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime