Udruga UNUO za edukaciju osoba sa invaliditetom u ugostiteljstvu

0
166
Udruga UNUo

Udruga UNUO osnovana je 2009. godine s ciljem edukacije osoba sa invaliditetom u ugostiteljstvu. Udruga je, dosada, održala brojne edukativne radionice i projekte nagrađivane u Hrvatskoj i Europskoj uniji. Udruga danas ima prostorije za vlastite radionice, centar Ključić i crojne volontere, te surađuje sa socijalnom zadrugom Kameleon preko fast food restorana Kameleon. Osnivač i predsjednik udruge je Vedran Habel.

Nakon 12 godina rada u restoranima i hotelima te poslije hotela Esplanade našao sam svoj put u edukaciji drugih u kuharstvu. Svoje znanje želio sam podijeliti sa svima uključujući i osobe sa invaliditetom. Zato sam otvorio udrugu te uz svoj redovni profesorski angažman u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb organizirao sam i brojne radionice i projekte namijenjene uključivanju svih ljudi u profesionalni život, navodi Habel.

Udruga poziva sve zainteresirane na online kuharsku radionicu koja će se održati u subotu, 24. travnja 2021, u 10:30h na kojoj će udruga predstaviti svoj rad, atmosferu i kreativne članove svog centra koji će pokazati kako osobe sa invaliditetom mogu naučiti i pokazati svoje kulinarsko umijeće. Ovaj vikend pripremaju rižoto od divljih šparoga uz espumu parmgiano reggiano, biftek u zelenom papru sa zlevkom te štrudlice od skute sa sladoledom od vanilije i umakom od smokvi.

Prijenos će biti dostupan preko Facebook profila voditelja centra Vedrana Habela. Više informacija o aktivnostima udruge dostupno je ovdje i ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime