MRRFEU objavilo Pozive kroz koje je osigurano više od 830 milijuna kuna za intervencijske mjere za potresom pogođena područja

0
19
Foto: razvoj.gov.hr/

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavilo je Pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima i Uklanjanje i izgradnja zamjenskih stambenih jedinca u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Pozivi imaju za cilj obnovu područja pogođenim potresom koji se zbio u prosincu 2020., točnije Sisačko – moslavačke županije i dijela Karlovačke županije, odnosno doprinijeti ublažavanju i otklanjanju posljedica od potresa kroz ulaganja u stambeni fond u državnom vlasništvu koji se koristi za potrebe stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima, izjavila je ministrica Tramišak.

Pozivom Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima predviđena je rekonstrukcija oštećenih obiteljskih kuća u Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji. Najviši mogući udio bespovratnih sredstava je 95 posto, odnosno 308 milijuna kuna.

Pozivom Uklanjanje i izgradnja zamjenskih stambenih jedinca u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima predviđeno je uklanjanje teško oštećenih obiteljskih kuća te izgradnja novih (zamjenskih) obiteljskih kuća i višestambenih zgrada Najviši mogući udio bespovratnih sredstava je 95 posto, odnosno 332 milijuna kuna.

Svi prijavni obrasci i detaljnije informacije o Pozivima dostupni su ovdje i ovdje.

Za oba Poziva prihvatljive aktivnosti su:
– pripremne aktivnosti i izrada sve potrebne pripadajuće projektno-tehničke dokumentacije vezane uz provedbu aktivnosti obnove (rekonstrukcije),
– građevinski radovi na obnovi te opremanje obnovljenih kuća
– usluge stručnog nadzora i kontrole projekata obnove
– usluge upravljanja projektom
– usluge informiranja i vidljivosti
– ostali troškovi (imovinsko – pravni, troškovi priključenja..)

Rok za prijavu na Pozive je do 31. svibnja 2021. godine. Prijavitelj u sklopu ovog Poziva je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji sukladno Zakonu o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, raspolaže i upravlja nekretninama u vlasništvu RH.  Projektna dokumentacija se predaje u digitalnom obliku preko sustava eFondovi.

Dodatno za nove lokacije višestambenih zgrada bit će raspisan i treći poziv do maksimalno osiguranog iznosa, naglasila je ministrica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime