Preminuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

0
53
Foto: pixabay.com

U ranim jutarnjim satima od posljedica srčanog udara preminuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Grad Zagreb je na svojim službenim stranicama podijelio priopćenje:

U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada,  danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

Živio je za svoj grad, za  Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu.

O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno.

Milan Bandić rođen je 22. studenog 1955. u Grudama, Bosna i Hercegovina. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Godine 2000. upisao je poslijediplomski studij na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Za gradonačelnik Grada Zagreba je biran šest puta, od čega posljednji put u lipnju 2017. kada je na neposrednim izborima (drugi krug) pobijedio kao kandidat stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Sa žalošću sam primio vijest da nas je iznenadno napustio gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić. Bio je naš istinski prijatelj i pamtit ćemo ga kao osobu koja nije dijelila građane Zagreba i Hrvatske po bilo kojoj osnovi. Zajedno smo radili na brojnim projektima sa SRRH “KALI SARA” te ćemo njegov doprinos zauvijek cijeniti. Otišao je neporažen kao neosporno jedan od najvještijih političara našeg vremena, a njegovu ulogu će najbolje ocijeniti sud povijesti, stoji na Facebook profilu saborskog zastupnika Veljka Kajtazija.

Također, u ime Roma Hrvatske, predsjednica SRRH “KALI SARA” Suzana Krčmar, u pratnji predstavnika Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba, upisala se u knjigu žalosti u povodu iznenadne smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime