Potpisani sporazumi o izgradnji društvenih domova u Sisačko-moslavačkoj i Međimurskoj županiji

0
34
Foto: SRRH "KALI SARA"

Pokrenuta je iduća faza u izgradnji društvenog doma u romskom naselju u Kutini. Gradonačelnik grada Kutine Zlatko Babić i predsjednica SRRH “KALI SARA” Suzana Krčmar potpisali su sporazum o sufinanciranju unutarnjeg uređenja i opremanja društvenog doma u romskom naselju u Radićevoj ulici. SRRH “KALI SARA” time nastavlja svoj višegodišnji financijski i društveni angažman na izgradnji doma, a u 2021. će u njegovom opremanju sudjelovati s 300.000,00 kn.

Kada bude završen, dom će pružiti mjesto za organizaciju društvenih aktivnosti na području Kutine, a naročito romske zajednice, te omogućiti razvoj kulturnih i ostalih javnih događaja. Stranke su sporazumno dogovorile da će Grad dostaviti izvješće o provedenim radovima na uređenju društvenog doma do 15. studenog 2021. godine.

Foto: SRRH “KALI SARA”

Osim u Kutini potpisan je i sporazum o sufinanciranju izgradnje i pripreme dokumentacije za izgradnju društvenog doma u romskom naselju Parag u Međimurskoj županiji u kojoj će SRRH “KALI SARA” sudjelovati sa 600.000,00 kuna. Sporazum je potpisan između SRRH “KALI SARA” i Općine Nedelišće koji su istim utvrdili obaveze. Uz izgradnju doma, Općina i SRRH “KALI SARA” potpisan je i sporazum o izgradnji ceste u naselju Parag. Tako će Savez sufinancirati radove na izgradnji u vrijednosti 100 tisuća kuna, a Općina će financirati troškove izrade projektne dokumentacije i troškove nadzora.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime