Besplatna struja, grijanje i RTV pretplata za nastradale na potresom pogođenim područjima

0
56
Foto: vlada.gov.hr

Kućanstva na području Sisačko-moslavačke županije i Zagrebačke županije, koja su pogođena razornim potresom krajem 2020. godine, oslobođena su plaćanja troškova električne energije za razdoblje od početka siječnja do kraja ožujka 2021. godine. Ta se odluka temelji na Zaključku Vlade RH od 18. siječnja 2021. godine.

Istodobno, kućanstva u spomenutim županijama pogođenim potresom neće plaćati pristojbu HRT-u od siječnja do ožujka 2021. godine, a na temelju Zaključka Vlade RH od 18.siječnja 2021. godine.  

Dakle, sva kućanstva iz navedenih općina bez obzira na stupanj pretrpljenje štete bit će odlobođena plaćanja troškova električne energije i pristojbe HRT-u. U Sisačko-moslavačkoj županiji to su gradovi Petrinja, Glina, Sisak i Hrvatska Kostajnica te općine Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica i Martinska Ves. U Zagrebačkoj županiji općine Pokupsko i Kravarsko oslobođene su plaćanja troškova električne enerije i pristojbe HRT-u.

Također je na sjedini Vlade istaknuto kako su na Stožeru donijeli zaključak o nabavi materijala za uspostavu kontejnerskog naselja na lokaciji Staro Sajmište u Petrinji, a dodatno su mobilizirali jednu tvrtku radi postavljanja šatora za građane i volontere na lokaciji Sportsko-rekreativni centar Banovac u Glini.

Donesen je i zaključak o mobilizaciji više pravnih osoba za prijevoz privremenih stambenih jedinica iz baze u Lekeniku, te zaključak o mobilizaciji jedne pravne osobe za angažiranje kranske dizalice i dvije dizalice s kamionom za sanaciju dimnjaka i krovova na području Siska.

Vlada je uz to donijela i Odluku o osiguranju interventnih sredstava za sanaciju šteta na županijskim i lokalnim cestama na području Sisačko-moslavačke županije uzrokovanih prirodnom nepogodom i katastrofom te je dana suglasnost Ministarstvu poljoprivrede za nabavu stočne hrane za hranidbu stoke. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime