Zastupnik Kajtazi i članovi SRRH “KALI SARA” obišli potresom pogođena romska naselja na području Sisačko-moslavačke županije

0
76
Foto: SRRH "KALI SARA"

Hrvatska Vlada proglasila je 2. siječnja Danom žalosti zbog razornih potresa koji su u ponedjeljak i utorak, 28. i 29. prosinca, pogodili Sisačko-moslavačku županiju. Najmanje sedam osoba je poginulo.

Danas je saborski zastupnik Veljko Kajtazi zajedno s Predsjednicom Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”, Suzanom Krčmar te njegovim članovima kao i s ravnateljom Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alenom Tahirijem obišao potresom pogođena romska naselja na području Sisačko-moslavačke županije – Capraške Poljane, Palanjek i Donju Gračenicu te druge lokacije. Dostavili su pakete humanitarne pomoći za najugroženije.

Mnogi su noć proveli ispred objekata u strahu od novih potresa. Brojni objekti su oštećeni, ali srećom nitko nije stradao.

Pozdravljam napore i ostalih članova Saveza iz Međimurske, Varaždinske, Sisačko-moslavačke, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i drugih županija, koji su pored vlastitih skromnih prilika, pokrenuli akcije prikupljanja pomoći za Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta, izjavio je zastupnik Kajtazi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime