Juhuhu: HRT priprema proširene sadržaje za djecu na romskom jeziku

0
276
Foto: screenshot/juhuhu.hrt.hr

Programski je odjel za djecu i mlade HRTa prije pet godina u suradnji s UNICEF-om epizode popularnih serijala za djecu preveo i sinkronimizirao na romski i bajaški  jezik kako bi popularne sadržaje približio djeci govornicima istoga.

Juhuhu, internetski portal i mobilna aplikacija HRT-a mjesto je na kojemu se mogu pronaći brojne televizijske i radijske emisije te igre namijenjene djeci od tri do jedanaest godina. Sadržaje je osmislio Produkcijski odjel Djeca i mladi HRT-a s ciljem da roditeljima i djeci omoguće dostupnim kvalitetan program.

Dio sadržaja nastao u suradnji s UNICEF-om prilagođen je slijepima i slabovidnima te je preveden na jezike nacionalnih manjina. Dostupne su tri  epizode serijala Patka Matilda prilagođene slijepima i slabovidnima i deset epizoda Patke Matilde i TV vrtića na romskom i bajaškom, a krajem studenog bi toga trebalo biti i više, kao i sljedeće godine kada su najavljene nove epizode Miše i Robina. Sadržaj je namjenjen djeci predškolske i ranoškolske dobi kao i njihovim roditeljima.

Epizode popularnih serijala prevedene su i sinkronizirane na romski čhib i bajaški jezik kako bi djeca što bolje upoznala vesele junake i rado se s njima družila. Internetski portal i aplikacija dostupni su ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime