U Rijeci otvoren prostor Vijeća romske nacionalne manjine Grada Rijeke

Foto: Phralipen

U Rijeci je otvoren ured Vijeća romske nacionalne manjine Grada Rijeke te tako postao jedna od rijetkih sredina koja je osigurala prostor za rad vijeća romske nacionalne manjine. Prostor se nalazi u centru grada, u Zanonovoj ulici i veličine je 60 četvornih metara.

Nadam se da će ovaj prostor postati mjesto dijaloga romske zajednice s većinskim stanovništvom i institucijama, da će ovaj prostor dati vjetar u leđa brojnim romskim aktivistima u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji te da će Grad Rijeka pomoći Romima Rijeka da u organizacijskom smislu stanu na noge i postanu vidljiviji, glasniji i na kraju, važniji faktor društvenog, kulturnoga i političkoga života nego što su danas, istaknuo je zastupnik Veljko Kajtazi na otvorenju.

Međutim, i pored činjenice da se u Rijeci živi malo bolje, ne znači da su time svi problemi riješeni, zaključuje Kajtazi. I dalje imamo jako puno pojedinaca i obitelji koji žive teško, koji nemaju rješeno stambeno pitanje te žive u nelagaliziranim i neadekvatnim objektima. I dalje nemamo dovoljno studenata i uspješnih pojedinaca, i dalje postoji potreba da romskoj zajednici pomogne kako bi se u potpunosti integrirala i ostvarila sva građanska i ljudska prava.

Otvaranju su nazočili i predstavnici romskih zajednica iz Istre i Zagreba.

Foto: Phralipen

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime