Održan radni sastanak vezan uz novu akciju kastracije pasa u Međimurskoj županiji

0
39
Foto: Phralipen

U srijedu, 14. listopada, održao se radni sastanak o novom programu humane kastracije pasa u Međimurskoj županiji. Na sastanku su pristustovali predstavnici Ravnateljstva policije i Policijske uprave međimurske kao i predsjednik Udruge za zaštitu i prava životinja ‘Prijatelji životinja’, Luka Oman.

Raspravljalo se o rezultatima i učincima već održane akcije kastracije pasa u Međimurskoj županiji 2018. godine kada su dobra promidžba i spremnost mještana na sudjelovanje u istoj doveli do rezultata. Ipak, i dalje postoji visok broj nekastriranih pasa što ukazuje na potrebu novog programa ove humane akcije koja je od bitnog utjecaja i za podizanje higijenskih i zdravstvenih uvjeta u romskim naseljima. Oman je istaknuo potrebu obilaženja kuća i kontrole kućanstava kako bi se programom kastracije obuhvatilo sve pse.

Predstavnici PU međimurske upoznali su nazočne da je 2018. godine od 3000 pasa kastrirano njih 1258, te će se u novi program krenuti nanovo s kontakt-policijskim službenicima, romskim pomagačima te predstavnicima naselja, kao i podrškom zastupnika Kajtazija.

Početak programa kastracije ovisi o odgovoru Državnog inspektorata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime