Raspisan natječaj za prijam 160 kandidata vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu

0
69
Foto: MORH / M. Čobanović

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je danas javni natječaj za ugovorni prijam 160 kandidata, odnosno kandidatkinja za vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu u trajanju od dvije godine s početkom službe 3. studenog 2020. godine.

U službu u Oružane snage može biti primljen punoljetan državljanin Republike Hrvatske koji ima odgovarajuće zvanje i stupanj obrazovanja, zdravstvenu sposobnost za vojnu službu, da zadovoljava kriterije tjelesne spremnosti te sigurnosne kriterije za vojnu službu te nema zapreka za prijam kao što su vođenje kaznenog postupka pokrenut po službenoj dužnosti, pravomoćna osuda ili prestanak državne službe zbog teške povrede službene dužnosti.

Uz to, najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanjenajviše navršenih 30 godina života do kraja 2020. godine i uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok posebni su uvjeti za prijam vojnika/mornara.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom Odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Više informacija o natječaju dostupno je na stranicama Ministarstva, kao i na brojevima telefona 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime