SRRH “KALI SARA” i Hrvatski olimpijski odbor potpisali sporazum o promicanju sportskih vrijednosti i infrastrukture

0
35
Foto: SRRH "KALI SARA"

Danas, 16. srpnja 2020. godine, Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” i Hrvatski olimpijski odbor sklopili su sporazum o suradnji na području promocije sporta, načela nediskriminacije, jednakosti, poštivanja ljudskih prava i sloboda s ciljem bolje integracije pripadnika romske nacionalne manjine u hrvatsko društvo.

Od ove suradnje očekujem puno, a prije svega da kroz zajednički rad iskoriste potencijale izgrađenih višenamjenskih sportskih igrališta u romskim naseljima kroz organizaciju sportskih događaja i provedbu kvalitetnih sportskih programa kao i da pruže podršku mladim, talentiranim sportašima iz redova romske nacionalne manjine, izjavio je zastupnik Kajtazi.

Tako se kao ciljevi suradnje između Saveza i HOOa navode suradnja na projektima od zajedničkog interesa na nacionalnoj i europskoj razini, suradnja na pripremi i provedbi EU i drugih projekata, provedba zajedničkih medijskih kampanja, organizacija javnih, sportskih događaja i drugih manifestacija, unapređenje životnih uvjeta pripadnika romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj s fokusom na sportsku infrastrukturu na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine te promocija sportskih vrijednosti, načela diskriminacije, jednakosti, poštivanja ljudskih prava i sloboda.

Obje strane obvezale su se na određivanje kontakt zaposlenika za zajedničku koordinaciju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime