Romska naselja dobivaju struju – Potpisan Ugovor o financiranju programa

0
252
Foto: Facebook/Veljko Kajtazi

Jučer je potpisan Ugovor o financiranju programa priključivanja na elektroenergetsku mrežu kućanstava u romskim naseljima u okviru Operativnog programa Vlade Republike Hrvatske za romsku nacionalnu manjinu 2017 – 2020.

Sporazum je u ime Ministarstva zaštite okoliša i energetike potpisao ministar Tomislav Ćorić, u ime HEP ODS-a predsjednik Uprave Frane Barbarić te saborski zastupnik Veljko Kajtazi. Prisutni su bili i direktor društva g. Nikola Šulentić te predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” Suzana Krčmar.

U prvoj fazi projekta bit će osigurano 200 priključaka i to na području Sisačko-moslavačke, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Međimurske i Varaždinske županije.

Za priključke su korisnici trebali ispuniti zakonske preduvjete kao što su legalizirana građevina i plaćene naknade za priključenje, a Ministarstvo je slijedom toga osiguralo dva milijuna kuna kojima će se provesti priključivanje na elektroenergetsku mrežu kućanstva.

Savez je već tjednima aktivno radio na prikupljanju dokumentacije za realizaciju programa s ciljem suzbijanja energetskog siromaštva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime