MZO: Novčana pomoć redovitim učenicima pripadnicima romske nacionalne manjine

0
467
Foto: Pixabay/StockSnap

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o kriterijima za isplatu jednokratne novčane pomoći redovitim učenicima pripadnicima romske nacionalne manjine koji su u 2020. godini završili program srednjoškolskog obrazovanja. Cilj osiguravanja jednokratne novčane pomoći jest osiguravanje socijalne integracije i poticanje daljnjeg školovanja učenika pripadnika romske nacionalne manjine.

Jednokratna novčana pomoć u iznosu od:

  • 1.500,00 kuna isplatit će se redovitim učenicima pripadnicima romske nacionalne manjine koji su u 2020. godini završili trogodišnji srednjoškolski program
  • 3.000,00 kuna isplatit će se redovitim učenicima pripadnicima romske nacionalne manjine koji su u 2020. godini završili četverogodišnje ili petogodišnje srednjoškolske programe

Zahtjev za isplatu jednokratne pomoći podnosi školska ustanova koju je učenik pohađao, a sredstva se isplaćuju na račun učenika. Obrazac zahtjeva za isplatu jednokratne pomoći dostupan je ovdje, a informacije o dodatnoj dokumentaciji koju je srednjoškolska ustanova dužna dostaviti moguće je pronaći ovdje.

Kako je navedeno, škola koju je učenik pohađao podnosi zahtjev Ministarstvu znanosti i obrazovanja s informacijama o učeniku i završenom srednjoškolskom programu. Slijedom toga, mole se roditelji da kontaktiraju školsku ustanovu za podnošenje zahtjeva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime