Objavljen natječaj za financiranje projekata poboljšanja infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

0
129
Foto: pixabay.com

Na temelju Odluke Vlade o provedbi Programa za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja te poticanja poduzetništva i obrta na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne razine i predstavlja podršku u unapređenju socijalne, javne, komunalne i gospodarske infrastrukture. Program je namijenjen jedinicama lokalne samouprave koje su u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske  stekle status potpomognutog područja i s udjelom višim od 5 posto  u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina.

Cilj Programa je pružanje pomoći razvoju lokalnih zajednica na kojima povijesno žive i pripadnici nacionalnih manjina, a koja su demografski, ekonomski ili socijalno oslabljena i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti u iznosu od 18 milijuna kuna.

Javni poziv objavljen je na službenoj  stranici Ministarstva i otvoren je najmanje 15 kalendarskih dana od dana ove objave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar
Unesite svoje ime