Phralipen #ostajedoma – Milan Mitrović

 • Romani chibRomani chib
 • 0
  144
  Foto: Milan Mitrović

  Pandemija COVID-19 i neophodne mjere za suzbijanje virusa sa sobom su neminovno donijele i mnoge promjene koje su utjecale na svakodnevni način funkcioniranja Milana Mitrovića i njegove obitelji. Iako zbog samoizolacije stalno borave kod kuće, svatko od članova obitelji i dalje ima svoje dnevne dužnosti kojima se mora posvetiti. No, premda Milanu na leđima stoje njegove poslovne i fakultetske obaveze, on mora pronaći i vremena kako bi pomogao svojoj djeci oko savladavanja njihovih školskih zadataka. Tako je trenutna situacija pred njega kao roditelja postavila i novi izazov.

  Moram priznati da nije lako jer uz obveze koje imam prema poslu i studiranju, biti odgovoran roditelj u ovoj situaciji za mene je dodatan izazov.

  Ipak, kazao je Milan da nije sve tako crno. Samoizolacija ima i svoje pozitivne strane budući da mu je omogućila i da više kvalitetnog vremena provodi sa svojom obitelji, ponajviše djecom, a što dosada nije bio slučaj jer je često prisiljen duže vremena izbivati od kuće. No, svakom je čovjeku najteže mijenjati svoje navike, a i svima nam nedostaju druženja sa širom rodbinom i prijateljima te različite aktivnosti na suncu i svježem zraku, pa tako i Milanu i ostalim ukućanima nedostaje stara rutina.

  Čak su se i djeca požalila da im nedostaje škola te da jedva čekaju doći u školske klupe kako bi podijelila svoja iskustva s ostalim kolegama, odnosno prijateljima.

  Hrvatski zavod za javno zdravstvo prenio je kako su u Hrvatskoj vrlo rano otkriveni prvi slučajevi zaraze koronavirusom te odmah uvedene takozvane mjere socijalne udaljenosti, a zbog čega su se zatvorile škole te se ljude savjetovalo da rade od kuće i izlaze samo kada je to nužno. No, iako su poduzeti nužni koraci kako bi se ublažila potencijalna teška situacija, nitko od nas nije vezan lancima pa se stoga jedino možemo osloniti na odgovorno uzajamno ponašanje. Ne zaboravimo da svatko od nas igra ulogu u kreiranju zajedničke budućnosti u kojoj ćemo se vratiti našim starim navikama i životu bez straha. Upravo nas iz tog razloga i Milan Mitrović poziva da ostanemo kod kuće.

  Apleliram na sve da se pridržavaju mjera Stožera civilne zaštite kako bi što prije prebrodili ovu krizu.

  Objavu ovog teksta podržala je Agencija za elektroničke medije.

  Komentiraj

  Unesite svoj komentar
  Unesite svoje ime